Vállalkozókért Vállalkozásokért Érdekvédő Mozgalom

Csak az az ügy elveszett, amit feladunk. Érdekvédelem, követeléskezelés egyéni módszerekkel.

 

Érdekvédelem, hatékony követeléskezelés egyedi és egyéni módszerekkel.

 

  

Hazánkban ez mikor következik be?

 

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/devizahitel-drasztikus-dontes-hoztak-a-horvatok.666061.html

 

A horvátországi bíróság jogerősen törölte az ország összes devizahitelét, és kötelezte a bankokat az átvert ügyfelek kártérítésére.

A magyar bíróságok még napjainkban is foggal-körömmel a bankok érdekeit képviselik, és nyakatekert döntéseikkel próbálják meg a bankok malmára hajtani a vizet, ezzel hatalmas nyereséghez juttatva a bankokat.

Reméljük rövidesen nálunk is születik egy olyan döntés, mint a horvátoknál.

Vagy - ismerve a bíróságok jelenlegi működését - nem nagyon bízhatunk benne?

Ha van véleménye írja meg, közzéteszem.

 

 

 

Tisztelt Látogatók!

 

Olyan okírat került a kezembe a minap, ami véleményem szerint igen jól példázza a közjegyzők összejátszását a devizahitelesek ügyében a bankokkal.

Egy devizahiteles ügyfél végrehajtási záradék felfüggesztése iránti kérelmet terjesztett elő a közjegyzőnél, kérését jogszabályi helyekre való hivatkozással indokolva.

A közjegyző a kérést elutasította.

És most következik a lényeg, amely az elutasító határozat utolsó bekezdéseiben található.

Ez pedig a következő:

"Az 1994. évi LIII. törvény a felfüggesztheti szót használja, ebből az következik, hogy az elbíráló bíróság (jelen esetben a köjegyző-helyettes) mérlegelésétől függ, hogy a végrehajtást felfüggeszti-e vagy sem.

A jelen esetben az eljáró közjegyző-helyettes úgy ítélte meg, hogy a folyamatban lévő, már elrendelt végrehajtási eljárás felfüggesztése nagyobb hátránnyal járna a végrehajtást kérőnek, mint amennyi előnyt jelentene az adósnak, ezért az adósnak a végrehajtá felfüggesztése iránti kérelmét a küzjegyző-helyettes elutasította."

Tehát a közjegyző-helyettes szerint az az adós, aki a felvett hitelét már jelen esetben visszafizette, sőt azon túl is fizetett, de még nem fizette meg a bank által követelt még további, több mint kétszeresét a felvett hitelnek, (azaz összesen a felvett hitel cca. 350 %át!!!)az nem érdemli meg, hogy 1-2 hónapra, vagy a jogerős elbírálásig a végrehajtási eljárását felfüggesszék. Nyugodtan el lehet venni az ingatlanát azonnal, majd ha esetleg mégis másodfokon az adós nyerne - amire jelen esetben, más azonos ügyekben született bírósági ítéletek alapján komoly esélye van! - a közjegyző széttárja a kezét, hogy "Hát kedves adós, így jártál..."

Fontosabb érdek, hogy a bank most azonnal kapja meg a pénzét, nem ér rá neki még 1-2 hónapot. Szegény bank...

Ja! Majd el felejtem!

A fenti idézett határozatot a közjegyző a végrehajtási eljárásban(!!) a kérelem beadását követően több, mint hat hónappal később hozta meg, szabad teret engedve ez által addig is a végrehajtási eljárás folytatásának. (Csak megjegyzem, hogy a végrehajtási eljárás során igen szigorú, 8 és 15 napos határidők vannak.)

És még egy adalék; amikor a bank a végrehajtási záradék kiállítási kérelmét beadta, ugyan ez a közjegyző 3(!!) nap alatt elbírálta és ellátta aláírásával.

Barátaim!

Kell- e még ettől több annak bizonyítására, hogy merre lejt a pálya?

 

BEMUTATKOZÁS – ALAPELVEK

 

 

 

Vállalkozókért Vállalkozásokért Érdekvédő Mozgalom 

2012 őszén alakult, jogi személyiséggel nem rendelkező, zártkörű társaság, amely tagságának önkéntes és szabad akaratából jött létre. (Rövidített neve, ill. logója: VVM)

A mozgalom tagjai az „Összefogva - Egymásért” alapelv szerint a tagságra vonatkozó érdekképviselet jogszerű gyakorlása céljából alkottak egy zárt társaságot. A mozgalomhoz csatlakozhat gazdasági társaság és magánszemély is, mindazok, akik a mozgalom céljaival egyetértenek, és annak alapelveit magukénak vallják.

A mozgalom tagjainak adatai más tagok számára megismerhetőek, kívülállók részére viszont nem publikusak.

A Mozgalom a tagjai részére érdekvédő és érdekérvényesítő tevékenységet folytat, mind a civil, az állami, mind az önkormányzati szektor felé, valamint a társadalmi szervezetek, összefoglalva a nemzetgazdaság összes résztvevője irányában.

De nem csak az átvert és ki nem fizetett vállalkozók és vállalkozások érdekében szeretnénk tevékenységünket kifejteni, hanem más – a lakosság széles rétegeit érintő - társadalmi és gazdasági problémák megoldásában is aktívan részt kívánunk venni. Ilyenek pl. a devizahitelesek helyzete, vagy a bankok népnyúzó, az embereket kifosztó magatartása elleni fellépés, de bármely más problémás területen is vállaljuk tagjaink érdekeinek hatékony védelmét.

A Mozgalom önállóan a kapcsolataival és a tagjainak segítségével csak a saját nevében láthatja el az érdekegyeztető, érdekvédelmi és kapcsolattartó feladatait azzal a céllal, hogy tagjainak érdekeit képviselje minden elérhető törvényes eszközzel., nem riadva vissza az aktív, esetenként demonstráló fellépéstől sem.

Ennek megfelelően elsősorban a tagjait érintő problémás ügyekben fejti ki az érdekvédő tevékenységét, elősegítve ezzel a problémák megoldását, a tagok jogos és megalapozott igényének minél teljesebb mértékben való rendezését, felhasználva ehhez minden rendelkezésére álló, jogszerű érdekegyeztető eszköz igénybe vételét.

Egyes tagjaink több éves tapasztalattal rendelkeznek a követeléskezelés, és az érdekvédelmi munka területén, akik az érdekegyeztetés, problémamegoldás keretében a Mozgalom a tagjai részére szakmai, gazdasági érdek-képviseleti tevékenységet folytatnak.

 

Mi nem "jogászkodunk", hanem gyors, és aktív, célratörő akciókkal, intézkedésekkel oldjuk meg átvert tagjaink ügyeit.

Jogászadi már feladták, ügyvédeid pert javasolnak? Így is lehet(ne), ha éveket akarsz várni a pénzedre...

Gyere, próbáld meg velünk!

Ha Téged is átvertek, nem fizettek ki, csak hitegetnek a fizetéssel hónapok óta, bátran keress minket, és ügyed áttekintése után  a legrövidebb időn belül javaslatot teszünk annak rendezésére.

Ha igényt tartasz rá, azonnal fellépünk érdekeid védelmében.

Ne gondolkodj sokat, az idő pénz!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 57
Tegnapi: 53
Heti: 382
Havi: 1 285
Össz.: 198 112

Látogatottság növelés
Oldal: Főoldal
Vállalkozókért Vállalkozásokért Érdekvédő Mozgalom - © 2008 - 2018 - vvmozgalom.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »