Vállalkozókért Vállalkozásokért Érdekvédő Mozgalom

Csak az az ügy elveszett, amit feladunk. Érdekvédelem, követeléskezelés egyéni módszerekkel.

Bankokról

 

Elég széles körű kapcsolataim vannak úgy a magánszférában, mint az üzleti életben, ezért gyakran beszélgetek emberekkel, és persze manapság elég sok esetben kerülnek szóba a bankok, és azok működése, „magatartása”.

Szinte kivétel nélkül úgy vélekedtek ismerőseim, ha ez a téma szóba került, hogy nagyon bizalmatlanok a pénzintézetekkel és a bankokkal szemben. Amíg korábban - 20-30 évvel ezelőtt – szinte mindannyian teljes mértékben megbíztak a bankban, addig ma ez az arány a nullához közelít.

Elmondták, hogy minden alkalommal, ha a bankkal tárgyalnak, azt figyelik, hogy az milyen módon akarja őket becsapni, átverni. Ugyanis az elmúlt évek során azt tapasztalták, hogy a bankok minden lehetőséget és körülményt kihasználnak, hogy a legtrükkösebb módon károsítsák meg ügyfeleiket, a saját gyarapodásuk és extra hasznuk érdekében. Minden jogi praktikát bevetnek a cél eléréséért, és olyan szerződéseket tesznek az ügyfelek elé, amely egy egyszerű ember számára érthetetlen, és követhetetlen, valamint tele van hosszú, un. „apró betűs” részekkel.

A magyar társadalom ma az első három legnagyobb „csaló gazember” között jegyzi a bankokat. Előkelő helyezés, gratulálok…

Azokat a bankokat, amelyek a pár évvel ezelőtti súlyos, világméretű válság okozói és kirobbantói voltak, de az óta is azon mesterkednek, hogy hogyan „mentessék meg” magukat az államokkal, vagyis az adófizetőkkel, vagyis velünk, emberekkel, hogy ők aztán még nagyobb profitra tegyenek szert. Tőlünk, emberektől.

Személyes tapasztalatom volt a mai napon, amikor az egyik bankban pénzt fizettem be, hogy a mellettem lévő ablaknál egy hölgy valamilyen számlát nyitott. Az ügyintéző megkérte, hogy nyilatkozzon:

-         kinyomtatja részére a 60 oldalas(!) tájékoztatót, amit most elolvas,

-         vagy ezt nem kéri,

-         vagy megnézi az interneten?

A hölgy nem kérte.

De gondoljátok, volt 2 olyan ember az elmúlt évben, aki ott helyben elolvasta és értelmezni is tudta a száraz jogi nyelven írt 60 oldalt? Persze, hogy nem, hiszen pont az a cél, hogy ne olvassa el! És ha elolvassa is, változtatni egy betűt sem tud rajta, mert a bank nem járul hozzá. Vagy azt írja alá, vagy nem köt szerződést. Lehet válogatni.

Igen ám, csak valószínűleg nem véletlen az a 60 oldal, gyanítom, abból talán 15 sor lehet, ami az ügyfél érdekeit védi, az össze többi 59 és fél oldal a bank érdekeit, az ügyfél ellenében.

Nos, itt van a kutya eltemetve.

Itt tartunk ma Magyarországon, és a helyzet meglátásom szerint egyre romlik, ha még egyáltalán van hova romolnia.

Ezt még nem érzékelik a bankok? Nem értik még, hogy ha nem tesznek sürgős intézkedéseket az ügyfelek bizalmának visszaszerzésére, akkor az az ő tönkre menésükhöz is vezet? Vagy ez nem szempont, csak az azonnali, minél magasabb haszon?

Gyanítom így lehet, és senkit nem érdekel a holnap.

Komoly hiba, szerintem.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 55
Tegnapi: 53
Heti: 380
Havi: 1 283
Össz.: 198 110

Látogatottság növelés
Oldal: Bankokról
Vállalkozókért Vállalkozásokért Érdekvédő Mozgalom - © 2008 - 2018 - vvmozgalom.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »