Vállalkozókért Vállalkozásokért Érdekvédő Mozgalom

Csak az az ügy elveszett, amit feladunk. Érdekvédelem, követeléskezelés egyéni módszerekkel.

 

FIGYELEM!!

 

Ez egy nagyon komoly fejlemény - vagyis jogerős bírósági ítélet!!! - a szerintem korrupt és jogellenesen tevékenykedő közjegyzők elleni harcban:

 

 

http://hvg.hu/gazdasag/20170201_Tobb_mint_tizeves_jogvitat_veszitett_el_Magyarorszag

 

 

 

A közjegyzők jogállása az EU bíróság szerint. "A bíróság szerint ez nem jelent közhatalmat, a szakma képviselői ugyanis főtevékenységként szabadpiaci szolgáltatásokat nyújtanak, ráadásul díjazás ellenében. Ha pedig a fentebb említett meghagyásokat teszik, az a közfeladathoz képest járulékos tevékenység, nem közvetlen. A meghagyásaik például csak akkor válnak végrehajthatóvá, ha azokat az érintettek nem vitatják, a vitás ügyekben pedig a bírósághoz fordulnak – vagyis a közhatalmat nem a közjegyző, hanem a bíró gyakorolja."

 

Akkor gondoljuk tovább:

Helyére tette a közjegyzőket. Rudolféknak van igazuk, amikor azt mondják, hogy közjegyző nem az állam része, hanem közszolgáltatást lát el, és mint ilyennek, önmagában nem ténytanúsítvány a nyilatkozata.

 

A magyar és uniós közjegyzők közötti különbség, hogy nem rendelhetnek el közvetlen végrehajtást. Mert és itt a lényeg, a Magyar közjegyzők" főtevékenységként szabadpiaci szolgáltatásokat nyújtanak, ráadásul díjazás ellenében. " tehát befolyásolhatóak. Például azt mondja a bank, hozok neked 1000 végrehajtás elrendelést. Rendeld el, ha az ügyfél vitatja menjen bíróságra. Ez a közjegyzőnek hatalmas bevétel és megteszi, elrendeli. Közvetlen gyakorol közhatalmat pénzért és ezzel a pénzzel befolyásolható. A bíróságok illetékei az államhoz folynak be és az állam fizeti őket.

 A közjegyző úgy működik, mint egy vállalkozó és vállalkozásban nem lehet közhatalmat gyakorolni. A közjegyző feladatai mások lennének. Okiratok hitelesítése,hiteles másolása, nyilatkozatok rögzítése, hivatalos felszólítások, hivatalos közlések, stb.!!

 

Az ítélet 2017. február 01-én született - tehát nagyon friss - és kíváncsian várjuk a magyar hatóságok reakcióit, de nem kellene sokáig várni!

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 63
Tegnapi: 54
Heti: 391
Havi: 1 163
Össz.: 196 315

Látogatottság növelés
Oldal: Közjegyzők
Vállalkozókért Vállalkozásokért Érdekvédő Mozgalom - © 2008 - 2018 - vvmozgalom.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »